Oron Miestenpäivät 15.-17.3.2024

15.03.2024 – 17.03.2024

96. Miestenpäivät otsikolla

Olet kutsun arvoinen

Päivillä keskustellaan kristityn miehen elämän kokonaisuudesta kannustavassa ja rohkaisevassa ilmapiirissä. Miesten varustamista omassa elämässään toimintakykyiseksi ja hyvinvoivaksi, ja uskossa Jumalan syvempään tuntemiseen ja Hänen tahtonsa etsimiseen miehen elämässä, ja miten se toteutuu perheessä. Oman kutsumuksensa löytäminen on mielestämme yksi tärkeimmistä asioista miehen elämässä. Tiedämme myös, että ”sielun vihollinen” tekee kaikkensa, että mies ei sitä löytäisi tai ajautuisi sivuun omasta kutsumuksestaan.

Kokemuksiaan ja näkemhyksiään kutsun toteutumisesta omassa elämässä ovat päivillä valottamassa mm.
Kai Lappalainen
Marko Piittala
Kari Vitikainen
Toni Lindholm
Markku Hokkanen
Petteri Tiainen

Musiikista vastaa Heikki Mikkonen
Musavieraana Ipe ja Peter (ks. esittelyt alla)

Tapahtumaisäntänä toimii Heikki Nykänen

17 Päivällinen
18 Kutsuun vastanneet – Petteri ja viikonlopun ohjelmavastaavat
Ihminen on kutsun arvoinen – ruumis, sielu ja henki – Markku Hokkanen
20-22 Iltapala ja sauna
22 Iltalamppu – lyhyt iltahartaus halukkaille

8 Aamupala
9 Kutsun viemää – Mitä kutsu antoi? – Marko Piittala, Toni Lindholm
10:30 Kutsuna islam – Kari Vitikainen
12 Lounas
13 Jumalan kutsuu arjessa – Minutko kutsuttu? – aiheesta keskustelemassa
Toni Lindholm, Marko Piittala
14:30 Päiväkahvi
15:15 Raamattutunti – Kai Lappalainen
16 Kuuletko kutsun? Iltaehtoollinen
17 Päivällinen
18 Ristin muotoinen vastaus – konsertti – Ipe & Peter (ks. esittely)
20-22 Iltapala ja sauna
22 Iltalamppu

8 Aamupala
9 Minun kutsuni – Markku Hokkanen

Messu ja lounas ovat kaikille avoimia tilaisuuksia. Lounaalle tulee ilmoittautua.

11 Messu – toimittaa ja saarnaa Kai Lappalainen, kanttorina Heikki Mikkonen
12.30 Lounas ja päätös kahvit


Ipe Vettenranta duo esiintyy Oronmyllyn miestenpäivillä lauantaina 16.3.

Musiikkivieraaksi saapuu kangasalalainen muusikko, lauluntekijä ja lyömäsoitin-imitaattori Ismo (ipe) Vettenranta. Vettenranta on pitkän linjan vaikuttaja hengellisen musiikin saralla. Hänen lauluissaan eletään isoja ja pienempiä arjen kuvioita niin että hyvän Jumalan johdatus kulkee ihmisen elämässä mukana. Konsertin teemana on sovinto, rauha ja täydellinen rakkaus. Vettenranta käyttää musiikissaan laajaa äänimaailman lyömäsoitin-imitaatiota ja on ollut ensimmäisten joukossa tekemässä Human Beatboxia jo kuusi vuotiaasta lähtien. Lisäksi hänellä on mukanaan kitaristi Peter Engberg. Tämä Suomen eturivin kitaristeihin kuuluva virtuoosi nähdään jatkuvasti  isoissa tapahtumissa soittamassa. Hänen soittoaan voi ihailla esimerkiksi Vain elämää -ohjelmassa, jossa hän on housebändin kitaristi. 

Tervetuloa mukaan musiikilliseen elämysmatkaan t: Ipe Vettenranta

Kari Vitikainen

Kutsu kävi ja päädyin Virtasalmelta opettajan hommista Istanbuliin kristillisen televisiokanavan tuotantojohtajaksi ja alueelle syntyneen pienen luterilaisen kirkon vastuunkantajaksi. Tässä seikkailussa hurahtiki liki neljätoista vuotta. Retken aikana perhe kasvoi kuusihenkiseksi.

Monta kokemusta rikkaampana palasimme kotikonnuille Kotkaan. Opettajan työn ja teini-ikäisten lasten kasvattamisen ohessa viimeistelin Turkissa aloittamani kasvatustieteen väitöskirjan maailmankatsomuksen olemukseen ja turkkilaiseen imaamikoulutukseen liittyen. Kokemukset Lähi-idästä ja oma tutkimustyö islamiin liittyen on tarjonnut mahdollisuuden jakaa tietoa myös muille islamista ja yleensä maailmankatsomusten kohtaamisesta kiinnostuneille luennoiden eri yhteyksissä. Erilaisia maailmankatsomuksia ja filosofisia näkökulmien vuosia tutkittuani viivan alle ovat kuitenkin jääneet Pietarin sanat: ”Kenen muun luo menisin, sillä Sinulla on ikuisen elämän sanat.”

Aikuistuvien lasten koetellessa omia siipiään on jäänyt aikaa opettajan työn ohessa viritellä Anne-vaimon kanssa yritystoimintaa toiminimen ja osakeyhtiön puitteissa. Viime aikoina on minua paljon mieitityttänyt yhteiskuntamme polarisoituminen ja toisaalta haasteet, joiden kanssa lapsiperheet ja nuoret tänään painivat. Nämä teemat ovat mukana vahvasti myös yritystoiminnassa, jossa keskeistä on kohtaaminen, ymmärtäminen ja kouluttaminen.

www.karivitikainen.com

Toni Lindholm

Olen Toni Lindholm, 48v neljän aikuisen lapsen perheen isä ja ollut yli 25v naimisissa vaimoni Hannan kanssa.

Työssäni toimin IT-konsulttina (Insinööri AMK) ja työskentelen Siili Solutions Oyj:lle Verohallinnon ohjelmistokehittäjänä.

Olen ollut lähetystyössä Kansanlähetyksen kautta 15v. Ja vastannut sen jälkeen heidän ulkomaantyöstään 3,5 vuoden ajan kolmen eri mantereen alueella. Aiemmin työskentelin Nokia Mobile Phones ltd:ssä ohjelmistoinsinöörinä.

Olen vahvasti jalat maassa kristitty ja omaan luterilaisen tulokulman uskon elämässä. Jumalan eteen tullaan synnit tunnustaen ja Jumalan anteeksi antoon ja armoon turvautuen. Huumori ja elämän arkinen maku kuuluu omaan elämääni enkä pelkää tavallista arkea. 

On hienoa päästä kokemaan Oronmyllyn miljöö ja miesten päivät. Siunausta juuri sinulle ja nähdään Oron miesten päivillä!

Markku Hokkanen


Olen 72 -vuotias neljän lapsen ja neljän lapsenlapsen isä ja isoisä. Koulutukseltani olen PsM, ja työskennellyt oikeastaan koko työurani erilaissa työelämän ja työyhteisöjen psykologiseen asiantuntemukseen liittyvissä tehtävissä mm. työterveyshuollossa. Raamatun tutkiminen on tullut minulle yhä tärkeämmäksi jo vuosien ajan. Eläkkeelle jäätyäni siitä onkin tullut minulle intohimoinen ”päätyö”. Miestyössä olen ollut vuosien ajan mukana aktiivisesti suunnittelemassa, järjestämässä ja opettamassa. Perhetyön arvo on tullut minulle yhä tärkeämmäksi. Nyt olen iloinnut Oronmyllyn kanssa syntyneestä työyhteydestä, jossa olen saanut antaa oman ammatillisen kokemukseni psykologina sekä myös hengellisen ymmärrykseni, yhteiseksi hyväksi, niin että osaisimme vastata Oronmyllylle tulevien ihmisten todellisiin tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Haluan elämässäni palvella ihmistä, joka luotiin Jumalan kuvaksi: ruumiiksi, sieluksi ja hengeksi.

Heikki Mikkonen

Muusikko, laulaja ja lauluntekijä, evankelista.

”Oron tanhuvilta, laulu kajahtaa!
Ylistämme Jumalaa, yhdessä me kiitetään!
Jumalan armosta veisata tahdon, kutsun sinua veisaamaan.
Yhdessä iloitsemaan yhteydestä, Herrallemme Ylistystä laulamaan.”

Marko Piittala

53 vuotias, ampumahiihtotaulut omistava ohiampuja, tylsällä kirveellä halkoja hakkaava isä, isoisä ja aviomies. Vannabe rantaruotsalainen opettaja Merikarvialta. Mielipide löytyy kysyttäessä ja kysymättä, mutta myöntää vaimossa asuvan viisauden.


Hinnasto:

Täysihoitohinta pe-su majoituksen tasosta riippuen ja omin liinavaattein 140€ – 220€.
Hintaan sisältyy ruokailut, majoitus, saunan käyttö ja ohjelma. Liinavaatesetti 15e/hlö.

Päiväkävijöille ruokailuhinnat hinnaston mukaan + ohljemamaksu (pe 5e ja su 5e, la 10e).
Ruokailuihin tulee ilmoittautua alla olevan linkin kautta tai soittamalla toimistoon.

Yhteistyössä:

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.03.2024

Ilmoittautuminen Oron Miestenpäivät, kevät 2024
Ruokailu
Erityisruokavaliot, valitse
Haluan vuokrata liinavaatesetin (lakanat ja pyyhkeet, hinta 15 € / setti)
Tietoa Oron tapahtumista saa lähettää minulle sähköpostitse